CBR Examens

Machtigen rijschool:

Tegenwoordig moet je als leerling je rijschool machtigen bij het CBR zodat deze jouw examen of TTT kan aanvragen. Klik op deze link om dit alvast te doen.
Ons rijschoolnummer is: 1813N8.

Het CBR-praktijkexamen:

is eigenlijk een exacte kopie van de TTT met als enige grote verschil dat je nu wel kunt slagen of zakken. Alles is verder bijna hetzelfde vanaf het ophalen tot het weer thuis afzetten van de leerling dus zie voor dit traject de TTT-pagina.

Er zijn echter een paar verschillen met de TTT:

Tijdens het 1e examen hoef je geen bijzondere manoeuvres meer te doen als je de vrijstelling met je TTT verdient hebt.
Ditzelfde geld voor je (technische) autokennis, dus geen vragen meer over zaken onder de motorkap en banden etc. als je diezelfde vrijstelling met de TTT hebt verdiend.
De onderdelen die met de TTT als voldoende waren bevonden hoeven niet perse meer met het examen gedaan te worden met als gevolg over het algemeen een wat makkelijkere rit dan tijdens de TTT.
En natuurlijk: aan het einde van de rit hoor je of je geslaagd (meestal) of helaas gezakt bent. Dit wordt nooit in de auto verteld maar altijd binnen in het examengebouw aan de tafel waar je je eerder gemeld had.

Ben je gezakt dan wordt er natuurlijk verteld waar dit voornamelijk door gekomen is zodat je hier tijdens de vervolglessen verder aan kunt werken tot aan je herexamen. Helaas vervalt nu ook de vrijstelling en moet je tijdens dat herexamen weer gewoon de bijzondere manoeuvres doen. Dit is echter geen groot probleem; we hebben tot nu toe nog nooit meegemaakt dat iemand hier op gezakt is.

Geslaagd; en dan?

Ben je geslaagd dan is het natuurlijk FEEST !!!.
We rijden dan samen naar huis en dan koop je natuurlijk een taart voor je rij-instructeur. Dan kun je soms aan het einde van dezelfde dag of anders de volgende dag naar het gemeentehuis. Daar heb je plm. 40,- euro en een pasfoto en je legitimatie nodig om je rijbewijs aan te vragen. Je kunt een gewone aanvraag doen, dan duurt het 3 tot 5 werkdagen voor je je rijbewijs hebt. Je kunt ook een spoedaanvraag doen( plm. 2x zo duur) maar dan heb je hem binnen 2 werkdagen.

Stuur ons een mailtje

Je mag ons altijd een mailtje sturen! We reageren zo snel mogelijk.