Organisaties en erkenningen

In de rijschoolwereld is er op dit moment niet veel houvast voor een nieuwe leerling om te bepalen wat nu de goede rijscholen zijn. Er zijn enkele grote bekende ( vaak landelijke) organisaties die helaas niet staan voor een hoge kwaliteit. Integendeel zelfs, waar vroeger deze organisaties nog voor kwaliteit stonden zijn ze tegenwoordig afgedaald naar een bedenkelijk niveau (onder andere door het aanbieden van de verfoeide 10-daagse cursussen). Als rijschool is het heel makkelijk om lid te worden van een organisatie, zolang je je lidmaatschap betaald mag je een sticker van hen op je auto plakken hoe slecht je ook lesgeeft. Er zijn geen kwaliteitseisen om lid te mogen worden.

Het enige betrouwbare meetinstrument om de kwaliteit van rijscholen te bepalen is nog steeds het slagingspercentage bij het CBR. Dus als aanstaande leerling moet je het hier wat de officiële cijfers betreft helaas maar mee doen. Er is echter nog wel een andere manier om een goede rijschool te vinden:

Mond tot mond reclame:

Er is als rijschool nog wel een andere manier om “erkenning“ te krijgen en dat is natuurlijk de mond tot mond reclame. Wij raden je ook aan om in uw omgeving, op feestjes en verjaardagen etc. goed rond te vragen hoe het anderen is vergaan tijdens de rijlessen. Zoek a.u.b. mensen op die bij Autorijschool Marcel Kluft hun rijlessen hebben gehad dan kun je de positieve verhalen uit de eerste hand van echte (ex)leerlingen horen. Een betere reclame kun je als rijschool niet hebben.

Zie voor verhalen van echte (ex)leerlingen ook ons gastenboek. 

 

Elite rijscholen:

Op dit moment zijn we wel met een selecte groep rijscholen in regio 31 (Haarlem) bezig om een nieuwe belangenvereniging voor de “goede“ rijscholen op te zetten, de “Elite-rijinstructeurs“. Dit om tegenwicht te bieden aan “vage“ rijscholen met misleidende aanbiedingen en slechte kwaliteit rijles. Het idee is net geboren dus wanneer er meer bekend is over wie er mee doen en wat de kwaliteitseisen worden hoort U er op deze website meer van.